PERUNIKA MORAVSKE TOPLICE: NAJBOLJŠA JE PIZZA IN ŠE KAJ….
Podjetni Bojan Berden vam bo v Pizzeriji Perunika, poleg odličnih pic, špagetov, bograča in prave prekmurske gibanice, ponudil še možnost nakupa apartmajev ali pa nastanitve v že opremljenih apartmajih...
Moravske Toplice – Obiskati panonski turistični biser Moravske Toplice ali celo dopustovati tam in niti enkrat ne obiskati Pizzerijo Perunika (Krajnčeva ulica 14 A), bi bil dejansko veliki greh. Ne le da se nahaja na pravem kraju, tik pred vhodom v turistični kompleks Term 3000, ob parkirišču petzvezdičnega prestižnega hotela Livada, in tik ob regionalni cesti, ki Mursko Soboto povezuje z Dobrovnikom in naprej z Lendavo ter Madžarsko, temveč je Peruniko potrebno obiskati predvsem zaradi odličnih pic. Kaj odličnih, najboljših, kot poudarjajo poznavalci, ki si jih pogosto privoščijo in se vedno znova tja vračajo. Podjetni domačin Bojan Berden, ki poleg pizzerije vodi še nekaj dejavnosti, je očitno dojel, kako se je potrebno spoprijeti s turizmom in gostinstvom, ter goste pritegniti na pravi način – s kakovostno ponudbo, prijazno postrežbo in prijetnim okoljem.
V Pizzeriji Perunika, kjer slovijo predvsem po picah iz krušne peči, katerim tudi v zimskem času dodajo domači paradižnik iz rastlinjaka Grede Tešanovci (v neposredni bližini), sicer ponujajo še nekaj izbranih jedi (solate, špagete, bograč, prekmursko gibanico, dödöle – krompirjeve žgance) in vrhunske tekoče zadeve, ki sodijo zraven. Neposredno ob pizzeriji v prekmurskem slogu, a spet tik ob hotelih: Livada, Ajda in Termal, ter kompleksu bazenov in igrišču za golf, so tudi „Perunikina“ eno, dvo in trisobna stanovanja – apartmaji, katerim sosedje so praktično vse pomembne ustanove, površinsko največje pomurske občine Moravske Toplice. Omenjena stanovanja in apartmaji so namenjeni prodaji in oddajanju v najem.
Čeprav Pizzerija Perunika obratuje šele tri leta, je postala zelo znana in priljubljena med vsemi, ki obiskujejo prekmurski turistični biser Moravske Toplice, vedno bolj pa jih spoznavajo tudi domačini, ki se čedalje pogosteje vračajo. „Trenutno bi lahko dejali, da okrog 80 odstotkov naših gostov prihaja iz Term 3000, bodisi da gre za stacionarne turiste ali pa dnevne kopalce in druge obiskovalce. Kakšnih 20 odstotkov pa so domačini, ki se tudi vedno bolj vračajo, saj ugotavljajo, da naši kuharji pečejo najboljše pice na tem območju. Ob tem se pozna, da je dosti sestavin iz domačega okolja, kar ljudje vedno bolj cenijo in spoštujejo“, nam je razlagal Bojan Berden, ki dodaja, da se zraven redno zaposlenih v delo v pizzeriji vključujeta tudi hčerka Tina in sin Jan – oba študenta na Univerzi v Mariboru.
Zgodba zase podjetnega Berden je pridelava prekmurskega paradižnika, ki je zelo iskan med potrošniki. Na kakšnem hektarju rastlinjaka pridelujejo domači paradižnik, ki ga tudi v zimskem času dodajo k picam, v solate, gosti pa imajo tudi možnost nakupa svežega paradižnika. Torej – ob obisku Moravskih Toplic nikakor ne smete izpustiti obiska Pizzerije Perunika, kjer vas bodo prijazno sprejeli in poskrbeli, da boste odnesli še en prijeten vtis iz tega prekrasnega dela Slovenije.